35 najlepších tenisiek inšpirovaných Halloweenom

35 najlepších tenisiek inšpirovaných Halloweenom

  • History |
  • 31 / 10 / 2023

Halloween - aký je sviatok?

Halloween, tiež známy ako All Hallows' Night, je populárny sviatok oslavovaný v mnohých krajinách vrátane Spojených štátov, Kanady, Írska a Spojeného kráľovstva. Slávi sa 31. októbra, večer pred Sviatkom všetkých svätých, teda 1. novembra. História Halloweenu siaha až do dávnych keltských tradícií, najmä Samhainu, ktorý sa oslavoval na prelome októbra a novembra. Samhain bol čas, keď sa verilo, že hranica medzi svetom živých a mŕtvych sa stenčila, čo umožnilo duchom mŕtvych vrátiť sa na zem. Tieto presvedčenia pretrvali a vyvinuli sa v oslavu Halloweenu. V súčasnosti je Halloween obdobím, keď si ľudia obliekajú strašidelné kostýmy, organizujú večierky a zdobia svoje domovy v duchu tejto príležitosti. Deti v kostýmoch chodia od dverí k dverám a žiadajú sladkosti (nazývané „cukríky“ alebo „pochúťky“) výmenou za želania „žart alebo žart“. Mnoho ľudí zdobí tekvice tak, že do nich vyrezávajú hrozivé tváre, známe ako halloweenske lampióny. Halloween je príležitosťou zabaviť sa, navzájom sa vystrašiť, ale aj podeliť sa o sladkosti. Je to pestrá a energická oslava, ktorá nám pripomína dávne tradície a spája ich s modernými zvykmi. V Poľsku sa udomácnil zvyk prezliekať sa za duchov, bosorky alebo príšery, ktoré sa z roka na rok oslavujú čoraz hlasnejšie. Tento deň a s ním spojené aktivity, vychytávky a symboly sa neraz stali inšpiráciou pre výrobcov obuvi k vytvoreniu vlastnej, jedinečnej verzie tenisiek. Dnes vám predstavíme tie najzaujímavejšie z nich a verte nám, že ich je toľko, že ich len ťažko zožChron na jednom mieste. Nižšie je uvedený zoznam, ktorého poradie je úplne náhodné. Ideme na to!

brand new with original box Nike WMNS ZOOM RIVAL S 9 907565801 | 1. Jeden z najikonickejších dizajnov všetkých čias: Nike Dunk SB 'Freddy vs. Jason' Pack - 2007


Foto: ShoeZeum

S týmto projektom sa spája naozaj zaujímavý príbeh. V roku 2003 debutoval na strieborných plátnach kultový horor 'Fredy vs. Jason' . Ide o crossover dvoch amerických filmových trilerov z 80. rokov minulého storočia. Hlavné úlohy tu stvárňujú Freddy Krueger z 'Elm Street' a Jason Voorhees z ' Piatok 13.' . Štyri roky po premiére filmu sa tím Nike SB rozhodol pripomenúť boj tohto temného dua. Pri tejto príležitosti vznikol „Horror Pack“ , ktorý obsahuje dve verzie modelu Dunk. Vysoké, červené, čiernobiele kopačky sú odkazom na Jasona, presnejšie na jednu z jeho zbraní, hokejovú flyknit večne zafarbenú krvou jeho obetí. Nízka verzia je samozrejme Freddy. Keď sme na začiatku povedali, že za týmto projektom je zaujímavý príbeh, hovorili sme konkrétne o týchto topánkach. Uvádza sa, že bolo vyrobených asi 30 párov topánok s charakteristickým pásikavým svetrom so zafarbenou kožou pripomínajúcou spálenú tvár postavy! Nie je to prekvapujúce, pretože boli projekty, ktorých bolo nakoniec ešte menej, ale... je to tak. Nike pred premiérou topánok nezískala súhlas s právami na použitie Freddyho podobizne vo svojom dizajne a topánky nikdy neboli oficiálne vydané a každý pár v rukách zberateľov mal byť spálený. Jediné uvoľnené páry boli z obchodu v Mexiku - 26 párov s krabicami. Bolo to jediné miesto na svete, kde vyšli Dunki a dalo sa to kúpiť. Všade inde (vrátane USA) bola činnosť zastavená a na niektorých sú navyše škvrny od horľavých látok. Vo svete existuje aj niekoľko verzií vzoriek, od „produkčnej“ verzie sa líšia ešte viac a na sekundárnom trhu dosahujú astronomické sumy a tu sa bavíme o sumách státisícov zlotých.


Foto: https://www.sneakerfreaker.com/

2. Nike SB Air Trainer 1 „Dawn of the Dead“ inšpirovaný filmovým plagátom – 2007

Zostávame v roku 2007 a tím Nike SB. V nadväznosti na trend bol zároveň s debutom vyššie spomínaného 'Horror' Packu predstavený aj ďalší model topánok inšpirovaný hororom. Tentokrát bol použitý model Ari Trainer 1 navrhnutý v roku 1987 samotným Tinkerom Hatfieldom ako všeobecná tréningová obuv. Tentoraz pár topánok vo veľmi pútavej farebnej schéme odkazuje na film 'Dawn of the Dead', ktorého prvá verzia sa objavila na plátnach v roku 1978, presnejšie na kino plagát, ktorý ho propaguje.

3. Nike Dunk SB Low „Pushead“ vytvorený ikonickým umelcom – 2005


Foto: IG: toptiermia

Ďalší projekt, ktorý vznikol ako súčasť skate radu americkej značky Nike. Tentokrát Briaan Schroeder aka Pushead pracoval na vytvorení novej, jedinečnej verzie modelu Dunk Low . Umelec, majiteľ nahrávacej značky a spisovateľ mal často to potešenie spolupracovať s takými celebritami ako Metallica, Dr. Dre alebo Misfits. Jeho diela sú vyplnené lebkami v rôznych podobách, ktoré v prípade svojich verzií spomínaných tenisiek vynechal. Tu si vybral toxickú potlač pripomínajúcu zmes krvi a iných tekutín. Topánky boli navyše zabalené v špeciálne navrhnutej krabici. O 7 rokov neskôr sa v tomto projekte pokračovalo a farby sa zmenili.

4. Pumpkin Reebok Pump Omni Lite 'Pumpkin' - 2013

S nápadom využiť jeden z halloweenskych atribútov na vytvorenie vlastnej limitovanej verzie kopov prišla aj britská značka Reebok . Voľba padla na dve nespochybniteľné klasiky. Základom pre vytvorenie tohto projektu bola basketbalová klasika s 'pumpou' - Reebok Pump Omni Lite a inšpiráciou bola tekvica, ktorú najväčší fanúšikovia tohto sviatku vyrezávajú s takmer neobmedzenou fantáziou. Farba, ktorá dominuje koženému zvršku, je veľmi pútavá oranžová. Žlté prvky odkazujú na svetlo sviečok umiestnených vo vnútri vydlabaných tekvíc a po rozsvietení dodávajú topánke úžasný efekt. Čierne akcenty zdôrazňujú ich charakteristické prvky a dotvárajú dizajn.

5. Halloweensky balíček Nike – 2009

Halloween Pack“ je názov, ktorý sa v tomto zozname pravdepodobne objaví niekoľkokrát. V roku 2009 sa Nike opäť pokúsila vydať špeciálny balík topánok, tentokrát však určený pre tých, ktorí si tento deň užívajú najviac, teda deti. Tento balík obsahoval tri modely topánok, Blazer , Dunk Low a Dunk Hi . Každá je vo väčšej či menšej miere zdobená potlačou alebo vzorom vhodným k menám. Všetky sú vyrábané vo veľkostiach GS.

6. Nike SB Blazer High 'Blood Splatter' pre fanúšikov televízneho seriálu "Dexter" - 2009

Nike Swim Logo U-Back One Piece 87 Ale Brown DV3888-200 Blazer , v našom zozname nemohla chýbať verzia 'Blood Splatter' z roku 2009. Tu sa družstvo SB opäť nechalo unášať svojou fantáziou. Svetlé, krémovo-biele topánky z kombinácie semišu a plátna vyzerajú na prvý pohľad, ako keby niekto naschvál skočil do kaluže čerstvo preliatej krvi. Fanúšikovia série 'Dexter' si ich určite obľúbia.

7. Piatok 13. a Nike LeBron 13 „Piatok 13.“ – 2015

Teraz prejdeme k niečomu aktuálnejšiemu. Je tiež dokonalým príkladom toho, ako sa dá zaujímavý motív preniesť nielen do lifestylovej obuvi, ale aj do špecializovanej obuvi určenej na špecifické úlohy. Nike LeBron 13 , ako už názov napovedá, je Jamesov trinásty typický model obuvi. Číslo vedľa názvu nás dokonale zaväzuje, aby sme sa odvolávali na hororový film „Piatok 13.“ a postavu Jasona, pokiaľ ide o tému Halloweenu. Bielo-sivá 13-ka, jemne postriekaná krvou, je skutočným majstrovským dielom! Takto sa majú robiť takéto projekty!

8. Ideálne pre kostru: adidas Top Ten Hi 'Skeleton Bones' - 2014

Nemecká značka adidas pristupuje k halloweenskej téme skôr striedmo, to však neznamená, že ju zo svojho rozsiahleho portfólia úplne vynechala. Jedným z najzaujímavejších dizajnov značky s tromi pruhmi sú adidas Top Ten Hi 'Skeleton Bones', debutujúce na trhu 31. októbra 2014 - jeden z našich obľúbených halloweenskych dizajnov z tohto zoznamu. Myšlienka stará ako čas, ale mohla by sa vám páčiť. Na čiernom koženom zvršku sú vytlačené biele kontrastné kosti chodidiel. Skvele poslúžia ako kostra.

9. Nike Dunk High CMFT 'Coffin', t.j. posteľ princa Drakulu - 2014

Viete si predstaviť Halloween bez motívu rakvy? Ani my nie! To isté mysleli aj dizajnéri z Oregonu a leitmotívom pri vytváraní ďalšej farby modelu Dunk High bola posteľ princa Drakulu. Čierny kožený zvršok so zamatovým, prešívaným golierom vo bordovej farbe, ako vnútro rakvy, naozaj pôsobí dojmom. Dodatočným akcentom sú šnúrky zodpovedajúce hlavnej téme.

10. Subtle Nike SB Dunk Mid 'Halloween' - 2014

Asi už viete, že tím Nike SB sa najlepšie cítil v halloweenskych projektoch. V roku 2014 opäť ukázala, čoho je schopná a vytvorila na prvý pohľad neprehliadnuteľnú verziu topánok odkazujúcich na tento sviatok. Jednoduché čierne kožené puzdro s oranžovou podrážkou a niekoľkými detailmi by zvonku nemuselo pôsobiť pôsobivo. To, čo ich odlišovalo od ostatných Dunkov, bola strašidelná tekvicová grafika na vložkách. Variácie určené ľuďom, ktorí oceňujú jednoduchosť a jemné detaily.

brand new with original box Nike WMNS ZOOM RIVAL S 9 907565801 | 11. Obväz Nike Blazer Mid 'Mummy' - 2015

Keď sa vás opýtame, čo sa vám najviac spája s Halloweenom, sme si istí, že budeme počuť: tekvica, kostlivec, čarodejnica, vlkolak, zombie alebo múmia. Toto sú motívy, ktoré sa najčastejšie berú pod drobnohľad a prekladajú sa do halloweenskych edícií tenisiek. Múmia sa objavila v repertoári Nike až v roku 2015, kedy charakteristické, imitujúce mierne zažltnuté bandáže pokrývali zvršok verzie Nike Blazer Mid. Na lacelocku nájdeme pyramídu, prirodzené miesto odpočinku mumifikovaného tela.

12. Reebok Club C 'Voodoo' inšpirované strašidelnými bábikami - 2017

Teraz jeden z najčerstvejších návrhov a nie od americkej značky Nike. Presúvame sa na Ostrovy, kde Reebok zapracoval na tmavých farbách svojho klasického modelu, ktorým je nepochybne známy a obľúbený Club C. Už na prvý pohľad je vidieť, čo bolo hlavnou témou. Inšpiráciou pre ich tvorbu sú samozrejme bábiky vyznávačov synkretického afroamerického náboženstva Voodoo. Plátený zvršok s charakteristickým prešívaním a korálkou v tvare lebky namiesto šnúrky dokonale odráža temnú atmosféru.

13. Nike A combination of Lunarlon and Nike Zoom units Low 'Halloween' - 2006

brand new with original box Nike WMNS ZOOM RIVAL S 9 907565801 A combination of Lunarlon and Nike Zoom units je silueta, ktorá je od svojho debutu na trhu v roku 1982 dostupná v nespočetných farbách, vrátane tých, ktoré odkazujú na Halloween. Jednou z najzaujímavejších a určite pútavých verzií je tá z roku 2006. V tomto prípade existuje niekoľko vecí, vďaka ktorým toto vydanie vyniká. Najpútavejším prvkom je nepochybne symetrické rozdelenie zvršku do dvoch kontrastných farieb, ktoré zakrývajú vysoko lesklú lakovanú kožu. Ďalším výrazným detailom je vyšívaná kostra s maskou na boku a jazyku.

14. Ikonický charakter prenesený do topánok: Nike A combination of Lunarlon and Nike Zoom units Low 'Frankenstein' - 2008

Pripomína vám Frankenstein Halloween? Samozrejme! Dizajnéri tiež z Oregonu, a preto sa rozhodli, že ich klasický model A combination of Lunarlon and Nike Zoom units vo verzii Low bude vyzerať ako bezmenná figúrka vytvorená zo vzkriesenej ľudskej mŕtvoly. Zelený lakovaný zvršok, pripomínajúci kožu monštra, zdobí výrazné prešívanie odkazujúce na pôvod Frankensteina.

15. Inšpirované príšerou v tvare srdca Nike A combination of Lunarlon and Nike Zoom units Low 'Savage Beast' - 2009

Fiktívna postava Gossamera, ktorú vo vesmíre Looney Tunes vytvoril Chuck Jones, prvýkrát uzrela svetlo sveta v roku 1946. Hovorí sa, že príšera v tvare srdca pokrytá vlasmi bola inšpiráciou pre A combination of Lunarlon and Nike Zoom units Low 'Savage Beast' z roku 2009. Zvršok a dokonca aj medzipodošva sú zhora nadol pokryté oranžovými štetinami! Na boku je svetlý Swoosh a na zadnej strane nápis vyšitý červenou niťou. Bodka hore je šnúrkou s atmosferickým nápisom „Nike“.

16. Všetko sa deje zdola. Le Coq Sportif „Fear Pack“ – 2016

K Halloweenu má čo povedať aj francúzska značka Le Coq Sportif. V roku 2016 sa na pultoch vybraných obchodov objavil „Fear Pack“ vrátane dvoch klasických modelov topánok R800 a R1000. Topánky možno na prvý pohľad nevyniknú ničím výnimočným, no pri pohľade na spodok polopriehľadnej podrážky sa môžete cítiť nesvoj. Podrážka je zdobená obrázkami strašidelnej bábiky a klauna Pennywise z hororového filmu 'It'.

17. Nike Blazer Mid ACG Premium 'X-Ray' v nezvyčajnej verzii - 2009

A ešte raz sa vraciame k téme basketbalového modelu Blazer. Tento ikonický model má tentoraz málo z originálu. Dizajnéri značky z nej urobili masívne 'čižmy' a zaradili do outdoorovej kolekcie ACG alias All Conditions Gear, ktorá je momentálne veľmi populárna v poňatí street fashion a gorpcore. Zvršok z hrubej prírodnej kože spočíva na masívnej podrážke a zdobí ho už známy motív chodidla v podobe röntgenového obrazu.

18. Nike Dunk Low Pro SB 'Day of The Dead' - 2006

Slogan 'Day of The Dead' sa v dizajnoch Nike objavuje mnohokrát. V roku 2006 túto prezývku dostala nová farba modelu Dunk Low Pro z radu SB. Táto pútavá farebná schéma odkazuje na El Dia De Los Muertos, mexický Deň mŕtvych. Grafické motívy pokrývajúce farebný zvršok odkazujú na symboly lebky, ktoré sú neodmysliteľným atribútom dnešnej doby. V neskorších rokoch sa Nike opakovane odvolávala na tento sviatok.

19. Nike Cortez 'Dia de los Muertos' - 2015

V roku 2015 sa dizajnéri Nike opäť odvolávajú na mexický deň mŕtvych, Dia de los Muertos. Tentoraz bolo plátnom pre ich projekt klasika, ktorou Cortez nepochybne je. Medzi motívy, ktoré dizajnéri použili, patria lebky „Calavas de luce“ na vložkách a Tagetes Raised, v Mexiku nazývaný Kvet mŕtvych, vyšívaný na zadnej strane zvršku. Bez týchto atribútov by sviatok oslavovaný v Severnej Amerike nemal zmysel.

20. Inšpirované svetom upírov Puma Blaze of Glory 'Halloween Pack' - 2016

Do halloweenskej zábavy sa zapojila aj nemecká značka Puma. V roku 2016 ukázal svetu „Halloween Pack“ vrátane dvoch verzií modelu Blaze of Glory. Inšpiráciou pre ich vytvorenie bola pravdepodobne skupina príšer, ktorú účastníci tohto sviatku najviac napodobňovali, a to upíri. Máme tu čiernu odkazujúcu na ich outfit, bordové detaily odkazujúce na krv a strieborné doplnky, teda tesáky.

21. Nike Air Max 90 & 95 – „Halloween Pack“ – 2014

Bez tohto balíka, ktorý debutoval v roku 2014, by náš zoznam nedával zmysel. Práve vtedy debutovala na pultoch tých najlepších obchodov jedna z najzaujímavejších verzií ikonického modelu brand new with original box Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 2 Men DH5425-600 z plátna s vyšitým okom na jazyku. Bohužiaľ, druhá časť balenia, starší Air Max 90, v porovnaní trochu bledne. Tie prvé boli z pochopiteľných dôvodov oveľa populárnejšie a sneakerheads ich vyhľadávajú dodnes.

22. Werewolves a Nike A combination of Lunarlon and Nike Zoom units GS 'Full Moon' - 2017

V roku 2017 dizajnéri z Oregonu s ohľadom na tých najmenších pripravili ďalšiu halloweensku edíciu A combination of Lunarlon and Nike Zoom units. Tentoraz nám model rozpráva legendu o vlkolakoch. Modrý džínsový zvršok so sivou kožušinou lemujúci interiér je odkazom na spln mesiaca, čas, kedy sa mal človek podľa histórie premeniť na krvilačné beštie. Na vložkách je špeciálna grafika a na spodnej časti podrážky je strašidelný les.

23. Žiariace v tme Nike Little Posite One „Halloween“ pre deti – 2016

Tu je ďalší návrh z nášho zoznamu určený deťom. Dizajnéri Nike tentokrát zvolili pomerne unikátny model topánok, Little Posite One . Keď sa na to pozriete spredu, táto miniatúrna basketbalová klasika vás možno na prvý pohľad nezaujme. Keď sa však posunieme dozadu, situácia sa zmení o 180 stupňov. Naše oči vidia široký 'úsmev' z pekla . O niečo vyššie, pár rovnako desivých očí. Zaujímavosťou je, že „ústa“ v tme svietia.

24. Gremlin x Reebok Pump Omni Lite Pack - 2009

Opäť sa vraciame k britskej značke a jej charakteristickej pumpe namontovanej na šití jazyka - Reebok Pump Omni Lite. V roku 2009 bola vydaná špeciálna limitovaná sada topánok odkazujúca na hororovú komédiu z roku 1984 „Gremlins“. Tí, ktorí si pozreli tento film, si okamžite uvedomia, že chlpaté škvrnité topánky sú odkazom na Gizmov mogwai, zatiaľ čo tá druhá, zelená, je odkazom na gremlínov, ktorí terorizujú mesto. Čo sa týka reprodukcie postavy, podľa nás ide o jeden z najlepších návrhov všetkých čias.

25. Nike Kyrie 4 'Halloween' - 2018

V roku 2018 vychádza „halloweenská“ verzia modelu Kyrie 4, ktorá je striktne určená pre basketbal. Čierny zvršok zdobený jedovatými zelenými doplnkami vyniká jedným zaujímavým detailom. Je to, samozrejme, Swoosh pokrytý zeleným fluorescenčným povlakom. Našou voľnou asociáciou je postava Slimera z filmu 'Ghostbusters'.

26. Svet grófa Draculu a Nike Little Posite One 'Vamposite' - 2017

Dá sa povedať, že pokiaľ ide o halloweenske verzie kopancov, deti sa nemajú na čo sťažovať. Ďalšou ponukou Nike, ktorá bola vytvorená s ohľadom na najmladších, je druhá verzia modelu Little Posite One na našom zozname. Tentokrát je hlavnou témou gróf Dracula. Na zadnej strane zvršku sa objavujú tesáky, jeho najväčšia zbraň, a celý, matne lesklý zvršok je pokrytý grafikou s rojom lietajúcich netopierov.

27. Nike Dunk GS 'Halloween Pack' pre najmladších fanúšikov - 2007

Ďalší návrh určený deťom. V roku 2007 dostal vtedy veľmi populárny model Dunk ďalší špeciálny balík. „Halloween Pack“ obsahuje nízku aj vysokú verziu tejto klasiky. Prvý z nich charakterizuje jemná, no veľmi pútavá, v prednej časti vyšívaná tekvica. Tá druhá je rozhodne pútavejšia. Nevieme, či za to môže vysoký, čierno-zelený lakovaný zvršok alebo možno náhrobný kameň na jeho boku?

28. Reebok Instapump Fury 'Halloween' s cvočkami - 2016

Ďalšou, jednou zo sviežejších verzií topánok inšpirovaných Halloweenom, je Instapump Fury z roku 2016. Samotný dizajn je pomerne jednoduchý a nebyť výrazných detailov ako cvoky na chrbte či špeciálna grafika lebky na vložkách, možno by ostal nepovšimnutý. Ich súčasný vzhľad však púta pozornosť a dokonale zapadá do nášho už aj tak dosť dlhého zoznamu.

29. Nike A combination of Lunarlon and Nike Zoom units Low QS 'Skeleton' - 2018

Náš zoznam by nemohol byť úplný bez Nike A combination of Lunarlon and Nike Zoom units 'Skeleton' v limitovanej verzii QS. Americkí dizajnéri z Oregonu použili známy patent a na biely zvršok vytlačili röntgenový snímok chodidla odkazujúci na najobľúbenejšie farby tohto modelu. Dodatočným doplnkom je podošva, ktorá svieti v tme. V neskorších rokoch boli dostupné aj čierne, herené a oranžové farby s podobným motívom.

30. Off-White x Nike Blazer „Spooky Pack“ – 2018

„Spooky Pack“ sú dve farby modelu Blazer Mid, ktoré sú súčasťou dlhodobého projektu Nike s Virgilom Ablohom z OFF-WHITE. Tmavá farba odkazuje na kosca, zatiaľ čo béžová a oranžová na tekvice vyrezávané na Halloween. Oba sú mimoriadne obľúbené a ich ceny na sekundárnom trhu dosahujú pomerne vysoké sumy.

31. Freddy Kruegger opäť: Nike brand new with original box Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 2 Men DH5425-600 'Freddy Krueger' - 2020

Topánky Nike brand new with original box Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 2 Men DH5425-600 "Freddy Krueger" sú skutočnou lahôdkou pre milovníkov jedinečných a odvážnych tenisiek. Ich jedinečný vzhľad je inšpiráciou pre mnohých, ktorí sú fascinovaní postavou Nočnej mory z Elm Street, Freddyho Kruegera. Tieto topánky sú kombináciou klasického modelu brand new with original box Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 2 Men DH5425-600 s charakteristickými stylingovými prvkami tmavého charakteru. Zvršok je vyrobený zo syntetického semišu, ktorý im dodáva nevšedný vzhľad. Gumená podošva je dokončená vo farbách Velvet Brown, University Red a Team Red, čo dáva topánkam výrazný, tmavý vzhľad. Najznámejším prvkom týchto topánok sú vlnité presahy na bočných paneloch, vyrobené z textilného materiálu, so striedajúcimi sa červenými a hnedými farebnými akcentmi. Ten je odrazom charakteristických pruhov svetra Freddyho Kruegera. Kovové strieborné detaily na jazyku a päte, ktoré sú zahalené do kvapkajúcich červených akcentov, odkazujú na estetiku filmovej postavy a jej rukavice s čepeľou.

32. Balíček Reebok „Boktober“ – 2020

Reebok predstavuje svoju kolekciu "Boktober", ktorá spája kreativitu a ducha tohto magického sviatku pod heslom "drip or treat". Kolekcia sa zameriava na tri klasické modely basketbalových topánok, ktoré boli osviežené grafikou a vzormi s halloweenskou tematikou. Prvý model, Question Mid „Ankle Reaper“, nás zavedie do sveta temných legiend. Topánky sa dodávajú v čistých "alabastrových" farbách, ale to, čo ich robí jedinečnými, je schopnosť objaviť vzor, ktorý sa skrýva pod vrchnou vrstvou topánky. Topánky majú navyše prvky, ktoré svietia v tme na podrážke a medzipodrážke, čo im dodáva tajomnú žiaru. Druhým modelom v kolekcii je ikonický Shaqnosis, ktorému dominuje motív pavučiny. Toto je vzor, ktorý vytvára jedinečnú atmosféru. Topánky majú na podrážke aj prvky svietiace v tme, vďaka čomu sú ešte fascinujúcejšie. Tretí model, Kamikaze II, dostal názov „Jack-O-Kaze“ a prichádza vo farebnej schéme „Drip or Treat“ – oranžová a čierna. Táto farebná kombinácia odkazuje na charakteristické tvary halloweenskych tekvíc, čo dodáva topánkam jedinečné čaro.

33. Nike Dunk Low „Día De Muertos“ - 2023

Od roku 2020 spoločnosť Nike pokračuje vo svojej jedinečnej tradícii oslavy Día De Muertos (Dňa mŕtvych) každoročnými kolekciami produktov, ktoré vzdávajú hold kultúrnemu významu tohto sviatku. Tohtoročná kolekcia je skutočným umeleckým dielom a jej centrom sú limitované dámske topánky Nike Dunk. Tieto topánky sú ako živý kvet nechtíka, ktorý je posypaný na zem ako súčasť ofrendy venovanej strateným blízkym. Kvet nechtíka je symbolom života a pamäti, čo sa dokonale odráža na týchto topánkach. Lesklý vzor prerezáva topánky a dodáva im jedinečný vzhľad. Nike Dunk Low „Día De Muertos“ pokračuje v tradícii mexického folklóru zavedením vzoru krídel kolibríka na topánkach. Je symbolom lásky, radosti a premeny. Krídla kolibríka zdobia panely a strednú časť chodidla a vytvárajú krásnu olivovú kompozíciu.

34. Nike Dunk Low Pro „Night of Mischief“ – 2021

Pripravte sa na nezabudnuteľnú halloweensku noc, pri ktorej si nebudete musieť vyberať medzi vtipom alebo cukríkom. Teraz máš šancu vyhnúť sa dileme a užiť si neplechu aj maškrty, pretože Nike pripravil niečo špeciálne - Nike Dunk Low Pro "Night of Mischief" . Topánky sa vyznačujú typickými halloweenskými farbami, ktoré pútajú pozornosť. Na špičke je tekvica, perforovaná s dôrazom na najmenšie detaily. Zvršok zdobí pavučina, ktorá dodáva topánkam tajomnú atmosféru. Vložka v týchto topánkach nie je nič iné ako vnútro vydlabanej tekvice, čo tomu celému dodáva nevšedné čaro a odkaz na halloweenske tradície. Ale to nie je všetko – jednotka Zoom Air v päte a polstrovaný jazyk robia vašu jazdu na skateboarde neuveriteľne pohodlným, či už žartujete duchov alebo hľadáte sladkosti. Najdôležitejším prvkom týchto topánok je však v tme svietiaca podrážka. Vďaka nemu budú vaše boardové triky ešte pôsobivejšie a každý na ulici bude vidieť váš kickflip v tme.

35. Nike SB Dunk Low 'Mummy' - 2021

Nike Skateboarding sa vracia v roku 2021 v novej, trochu desivejšej verzii, ktorá pripomína staroegyptskú múmiu. Nike SB Dunk Low "Mummy" sú jedinečné topánky, ktoré upútajú pozornosť už na prvý pohľad. Zvršok modelu je jedinečný - dá sa odtrhnúť, čím sa odhalia vrstvy, ktoré imitujú púčiky obväzov, v ktorých sú múmie zabalené. Ide o odkaz na staroegyptský zvyk baliť mŕtveho. Vo vnútri topánok sa skrýva množstvo prekvapení. Na vnútornej strane jazyka je Horovo oko, staroegyptský symbol ochrany a múdrosti. Najpôsobivejším prvkom týchto topánok sú detaily svietiace v tme. Štítok na jazyku, pavúk na ľavom prste, päta, medzipodošva a gumená podošva, to všetko nadobúda v tme magickú žiaru, dodáva topánkam jedinečný šarm a robí z nich ideálnu voľbu na halloweensku noc.

Hodnotenie: 4

Ak chcete pridať komentár, prihláste sa.

bone nike aba reta pro futura branco verde.

môže vás zaujímať: